Tulokset 2007

Jouteleen kilpailukausi 2007

SM-kilpailut & kirkkoveneliiga

Jouteleelle mitalikesä kirkkoveneiden SM-kisoista!


 

Miehille: hopeaa SM 2 km ja pronssia SM 30 km

Naisille: hopeaa SM 30 km

Sekajoukkueelle: kultaa SM 15 km, hopeaa SM 10 km ja pronssia SM 2 km

Yleistä kaudesta 2007

Soutu- ja kuntoseura Jouteleen jäsenille liikunta on elämäntapa. Jäsenistömme kilpailee ja harrastaa liikuntaa hyvin monipuolisesti, osa MM -tasolla asti. Toisille soutu on päälaji, toisille taas kesäkauden harjoittelua täydentävä laji. Sielulla ja sydämellä tehdään kuitenkin yhdessä työtä soudun eteen.

Harjoittelu- ja kilpailutoiminnaltaan kausi 2007 vastasi kutakuinkin edellistä kautta. Sisäsoudun testitulokset paranivat edelliskaudesta ja se lupaili hyvää tulevaa kilpailukautta. Odotukset olivat korkealla. Soutuliiton lehtikin povaili Jouteleelle kultakesää.

Kesäkauden harjoittelua haittasi huomattavasti uuden veneen hankinta ja varsinkin veneentekijän tietämättömyys siitä, millaisia kilpakirkkoveneen rakenteiden tulee olla. Uusi vene myöhästyi pahoin ja sitä jouduttiin korjailemaan ja sen rakenteita vahvistamaan. Kalustoryhmä joutui venymään äärimmilleen ahertaen usein myöhään yöhön työtunteja laskematta. Se onnistui kuitenkin työssään hienosti ja takasi upeasti jäsenillemme harjoittelu- ja kilpailurauhan. Veneen puuttuminen alkukaudesta näkyi myös siten, että harjoituksia jouduttiin porrastamaan ja lyhentämään. Muutoin miehet ja naiset harjoittelivat ennalta laaditun ohjelman mukaisesti.

Peruskuntokaudella harjoiteltiin hyväksi osoittautuneen Turkian Kimin laatiman harjoitusohjelman mukaan. Ergosalivuorot olivat perinteisesti torstai-iltaisin ja lauantaisin soutustadionilla. Kunnon kehittymistä seurattiin jo perinteisiksi tulleilla 30 minuutin ja 90 minuutin testeillä. Kestävyyskuntoa haettiin syksyllä sauvavaelluksilta ja talvella hiihtäen. Voimaharjoittelun jokainen suoritti kuntosalilla itsenäisesti.

Peruskuntokauden alussa jäsenillämme oli mahdollisuus osallistua aerobiseen peruskuntotestiin, jonka avulla haettiin omat yksilölliset sykerajat harjoittelua helpottamaan. Testauksen suoritti Matti Jääskeläinen Varalan urheiluopistolta. Hän myös piti meille harjoitteluun liittyvän luennon.

Ergosoutukisoissa seurallamme oli ennätysmäinen osallistujamäärä ja hienot tulokset; kuusi voittoa, neljä hopeaa ja kaksi pronssia, sekä yksi 4. sija.

Vesillä miesten harjoittelusta vastasi neljän miehen muodostama ryhmä. Siihen kuuluivat Jukka Haverinen, Sakari Matikainen, Pentti Leinonen, sekä vetäjänä Ville Nurmilaukas. Naisten valmennuksesta vastasi Ari Rantanen.

Pienveneiden kisoista mainittakoon Sini Salmelan ja Piia Saarelaisen hieno vuorosoutuvoitto Sulkavan 60 km:llä, sekä Kari Lampilahden hyvät 5. sijat tiukassa miesten kisassa 35 km:llä ja 2000 m:llä.

Kulosaaren ympärisoutu järjestettiin perinteisesti yhdessä Helsingin Soutuklubin kanssa 8.9.2007. Kisaamassa oli 29 joukkuetta. Sää suosi ja kisajärjestelyt sujuivat erinomaisesti - hyvä yhteishenki näkyi näinkin. Kiitokset kaikille talkoolaisille!

Kesäkauden kilpailulähtöjä oli 23. Se vaatii näin pieneltä seuralta suunnatonta panostamista. 6 kirkkoveneiden SM-mitalia (1 kultainen, 3 hopeista ja 2 pronssista) on saavutus, johon mikä tahansa soutuseura voi olla hyvin tyytyväinen!

Sosiaalinen toiminta:
- Talviharjoittelukauden päätteeksi järjestettiin palaveri ja saunailta yhteistyökumppanimme Lähivakuutuksen tiloissa
- Jäsenistömme perheenjäsenillä ja ystävillä oli mahdollisuus tutustua kirkkovenesoutuun retkisoutuillassa, joka pidettiin 15.8.2007 omassa souturannassa. Paikalla oli myös Helsingin meripelastusseura esittelemässä toimintaansa.
- Välittömästi Kulosaaren soutujen jälkeen osallistuttiin soutuliiton päätösristeilylle.
- Kesäkauden päättäjäiset ja palkitsemistilaisuus oli Lähivakuutuksen tiloissa 18.10.2007
-Jaskan rundi- leikkimielinen sarja kilpailuja ympäri vuoden. Rundiin kuuluu ergosoutu 1000m ja 30 min sekä 90 min, hiihto ja maastojuoksu. Kisaamme Espoon Tapioiden pienvenesoutajien kanssa.

Kaunis kiitos kaikille tukijoillemme, talkoolaisille ja koko soutuporukalle! Hyvä Joutele- henki on vahvuutemme ja se näkyy myös ulospäin! ”Rentouren kautta” uuteen kauteen ja uusiin haasteisiin.

Eeva Rahikka, puheenjohtaja

Naiset Kulosaaren ympärisoudussa lähtösuoralla.
Retkisoutuillan osallistujia sekä Helsingin meripelastusseuran edustajia.

Miesten kausi 2007

Soutukausi 2007 aloitettiin hyvissä ajoin jo vuoden 2006 puolella lokakuussa ohjatuilla ergotreeneillä ja jäsenistölle jaettuun harjoitusohjelmaan nojaten. Talviharjoitukset sujuivat samalla kovalla rutiinilla kuin aikaisempinakin vuosina. Osa harjoitteli omien ohjelmien mukaan, suurin osa kuitenkin tukeutuen jo hyväksi todettuun harjoittelukaavaan. Ergoiltiin kaksi kertaa viikossa to ja la. Testisoutuja oli miehillä niin kuin naisillakin 3 kpl. Kaksi 30 min. testiä ja päätesti 90 min. jo aivan ulkosoutukauden aloituksen kynnyksellä. Testit antoivat odottaa hyvää kisakesää. Vaikka Joutele menetti aika monta ”ykkösryhmän” soutajaa, ei se mielestäni vaikuttanut muiden harjoitusasenteisiin negatiivisesti. Väittäisin päinvastoin, sillä avautuihan nyt paikkoja niille joita olivat niin sanotusti ’huulilla’ ykkösryhmään.

Jouteleen miesväki odotti ensimmäistä ”yhteenottoa” innolla. Silloin päästäisiin testaamaan omaa kuntoa muiden joukkueiden kisakuntoon. Ensimmäistä kertaa oli harjoituskuvioihin järjestetty (A.Rantanen) eri lajeista muodostettu leikkimielinen kisakuvio (Jaskan rundi; johon sisältyi testisoutu 30 min, 90min ja1000m soutu, hiihto ja maastojuoksu). Kaikki kuitenkin ottivat rundin melko tosissaan. Se oli tarkoituskin, sillä kovuutta kisakuntoon ei saa ”leikkimällä” vaan tosissaan yrittämällä ja itseään piiskaten.

Veneiden kunnostus oli niin kuin aikaisempinakin vuosina harvojen käsissä. Kaikki veneet olivat kuitenkin keväällä loistokunnossa. Tästä jälleen kiitos kalustoryhmälle ja kaikille veneen kunnostuksiin osallistuneille. Tämä osa soututoimintaa, mikä tapahtuu kuin esiripun takana, tulisi olla kaikilla mielessä. Keväällä, kun esirippu nostetaan ja tuodaan uutuuttaan kiiltävät veneet kaikkien nähtäville rantaan, on hieno sanoa: ’aika hyvin lakattu’, kun on ollut sitä itse tekemässä.

Kovaa vääntöä ennen kauden alkua oli vastuuvalmentajasta ja perämiesvuoroista niin harjoituksiin kuin kisoihinkin. Tässä tuli vastaan heikompi sitoutuneisuus seuran toimintoihin ja vetovastuisiin kuin aikaisempina vuosina. Kaikkiin asioihin ratkaisut kuitenkin löytyivät. Luotiin aluksi seitsen- henkinen (Ville, Jukka, Petri, Pentti, Timo, Juhani, Sakke) valmennustiimi joka pieneni kauden aikana muutamalla henkilöllä. Ko. tiimi jakoi niin tehtäviä kuin perämiesvuorojakin keskenään sekä harvoin ilmoittautuneille innokkaille vapaaehtoisille. Näillä eväillä ja uutta venettä odotellen lähdettiin kohti soutukesää.

Ensimmäinen kisa käytiin Iitissä, jonka Jouteleen miehet voittivat, tämä valoi lisää luottoa kovaan kesäkuntoon. Kesäkuun SM-kisat Leppävirralla olivat Jouteleelle menestykselliset, kolme mitalia; kultaa, hopeaa ja pronssia.

Uusi vene saatiin pahimmoilleen ennen Sulkavaa ja se aiheutti valtavan henkisen paineen liittyen veneen loppuviritykseen (aika oli vähissä), painotuksiin ja epätietoisuus veneen toimivuudesta kisatilanteessa.  Onneksi saatiin soutaa Lohjan soutu ja vielä voittaa kisa viikko ennen Sulkavaa. Se antoi luottoa uuteen veneeseen ja sen kilpailukykyyn.

Sulkavalla oltiin ensimmäistä kertaa perjantai-ilta soudussa ns. ykkösporukalla ja tarkoitus oli haastaa kaikki ja voittaa. Alku sujui todella hyvin, mutta puolimatkan jälkeen pienien taktisten kömmähdysten jälkeen alkoi Jouteleen, (muidenkin miesjoukkueiden mielestä ehkä kisan fyysisimmän joukkueen) jäsenillä airo painaa ja niin lipuivat kaksi peesissä ollutta joukkuetta vastustamattomasti ohi aivan ”kalkkiviivoilla”.

Kesäkauden suurin pettymys oli tosiasia. Kisasta henkisesti toipuminen vei joukkueelta paljon kauemmin kuin fyysisen tasapainoa saavuttaminen, mutta kaikki palautuu aikanaan, urheilussa ei aina voi voittaa. Sulkavan ”menestys” näkyi selvästi loppukauden aikana jonkinlaisena innottomuutena ja herpaantumisena harjoituksiin.

Porvoon SM-souduissa oli ylänappiin menneitä soutuja, mutta myös alanappeja piti testata (10 km).

Viimeinen ja kauden päätöskisa, Kulosaari oli tiukkaa sekunti taistoa loppuun asti Jouteleen joutuessa antautumaan 1 sek. erolla voittajaan.

Tuloksiin en enempää ota kantaa, ne ovat kaikki olleet esillä ja kaikkien tulkittavissa.

Yhteistä hauskaa on kauden aikana ollut useamman kerran: saunailtoja, Soutuliiton risteily, kauden päättäjäiset, yhteisiä treenejä ja tapaamisia lenkkipoluilla ja laduilla. Toisten näkeminen yhteisen harrastuksen parissa yhdessä ja erikseen antaa kuvan että toiminta jatkuu ja jäsenistöllä on edelleen kova motivaatio tulevaan kauteen yhden alavireisen kauden (kirjoittajan mielipide) jälkeen.

Sakke

Kulosaaren soutujen lähtökuohuja

Joutelettaret kesällä 2007

Naissoutajat lähtivät kauteen lähes vanhalla porukalla hyvin sujuneen talviharjoittelun jälkeen. Lukumäärän suhteen oli tuttu tilanne. Meitä oli jälleen niin vähän, että tarvittiin paljon optimismia ja vähän flunssaa ja muita menoja, jotta kisakaudesta oli edes teoriassa mahdollisuus selvitä. Arin lupautuminen valmentajaksi ja naisten huippusitoutuminen loivat kuitenkin uskoa mahdollisuuksiimme. Tahtisoutajiksi kokeiltiin uutena parina Susannaa ja Maritaa, sillä Sini ja Pia halusivat kisata myös vuorosoudussa.

Näillä eväillä kevään ensimmäinen kisa Iitissä oli innostava kokemus. Anjalankosken pelätty joukkue jäi reilusti ja veneessä oli mukava liuku. Iitin kisaa seurannut kesän ensimmäinen SM-lähtö Leppävirralla jäi useimpien mieliin kesän huippukohtana. Seuramme menestyi kaikissa starteissa ja onnistunut majoitus lähellä kisapaikkaa mahdollisti hienosta kesäviikonlopusta nauttimisen.

Uuden veneen myöhästyminen ja siinä ilmenneet ongelmat vaikeuttivat tästä eteenpäin toimintaamme kohtuuttomasti. Lisäksi keitokseen lisäsi ruutia sulkavalaisten käsittämätön sääntö, joka kielsi miespuolisen perämiehen käytön naisten veneessä. Vanhana keinustuolissa hymyilyttää paikanvaihtoharjoittelumme tahtiparin ja perämiehen kesken. Siinä veneen pohjalla jalat taivasta kohti sojottaessa oli helppo kuvitella niitä vaikeuksia, mitkä mahdollisesti joutuisimme kohtaamaan Sulkavalla.

Ja niinhän me jouduimmekin. Kiitos kaikille veneessä olleille, että ette jääneet jo kättelyssä rantaan, vaan olitte valmiit näin riskialttiiseen koetukseen. Itse koin perämiehen istuimella tähän mennessä soutuun liittyneet suurimmat kauhunhetkeni, kun sekunnin hyvältä näyttäneen startin jälkeen aloimme takertua takaapäin rynniviin miesveneisiin.

Olen aina tiennyt, kuinka vaativa perämiehen rooli on, mutta tämä kokemus opetti lisää. Ilman tällaista täyskatastrofiakin kokemattomalla perämiehellä on hyvin vähän eväitä näin pitkän kisan läpiviemiseen. Se voi toki tuurilla onnistua, mutta jos tiedossa on tiukkaa taistelua ja kiperiä tilanteita, niin kokemattomalla perähenkilöllä alkaa olla aivan liikaa palloja yhtä aikaa ilmassa. Mielestäni voimme olla kaiken tämän jälkeen tyytyväisiä kolmanteen sijaan Sulkavalla ja erityisesti siihen, että vahvojen naisten miehittämä Anjalankosken vene jäi taaksemme. Itse yritän olla tyytyväinen siihen, että uskalsin perämiehenä edes yrittää.

Sulkavaa seurannut pidennetty lomajakso teki hyvää ja palasimme aiempia vuosia yhtäaikaisemmin harjoituksiin. Lyhyet matkat ovat olleen perinteisesti Joutelettarien kompastuskivi. Erityisesti tästä syystä osallistuminen myös sekasarjan lähtöihin houkutti. Joukkuejohto valitsi siis osallistumisen kaikkiin lähtöihin. Sekasarjassa saavutimmekin mitalisijoja. Naistensarjassa 2000 m mitali oli ajallisesti todella lähellä ja 10 km:n kisa oli kärsimysnäytelmä. Sanomattakin on selvää, että naiset pohtivat mielessään sekasarjaan osallistumisen vaikutusta oman sarjansa tuloksiin. 2000 m:n kisassa se ehkä vei mitalin. Varmaa on, että kaksi kertaa 10 km soutaneet eivät enää kestäneet toista kierrosta Porvoon raskaissa olosuhteissa. Kuitenkin vasta jälkikäteen ainakin minulle selvisi, kuinka paljon tilanne rassasi niiden naisten motivaatiota, jotka eivät osallistuneet sekasarjan lähtöihin. Olimme edellisenä kesänä osallistuneet samana päivänä sekä naisten että sekasarjan kisoihin ja soutaneet hyvin jälkimmäisessä lähdössä. Silloin kuitenkin lähdöt olivat päinvastaisessa järjestyksessä. Mielestäni tästä on opittava se, että jatkossakin voidaan halutessamme urakoida, mutta kisajärjestäjien tulee asettaa sekasarjan startit jälkimmäiseksi.

Kirkkovenejoukkueen koossapysyminen ja tulosten saavuttaminen vuodesta toiseen vaatii jäseniltään paljon tahtoa, venymistä ja toistemme hyväksymistä. Olemme viime kesänä taas yhdessä kokeneet huippuhetkiä ja rypeneneet sananmukaisesti kurassa aivan kuten maailman huippu-urheilijatkin tekevät!

Kiitos siitä teille kaikille!
Terveisin Marita Junna

Sekajoukkueen kausi 2007

Jouteleen sekajoukkue on joukkue, joka ei varsinaisesti harjoittele yhdessä, vaan joka kootaan SM-kisoihin. Vasta parina viime kautena on ollut mahdollista kisata kaikilla matkoilla myös sekajoukkueilla. Seuralle sekajoukkueen SM-mitali on yhtä arvokas kuin naisten tai miesten SM-mitali. Siispä valmennus kokosi Leppävirralle15 km:n kisaan jälleen Jouteleen sekarin. Tunnelma lähdössä oli rauhallinen ja kisaan lähdettiin täynnä voitontahtoa. Haverisen Jukka painotti kaikille ennen lähtöä sitä, että pitää uskoa omaan tekemiseensä, vaikka ei heti alussa oltaisikaan kärjessä.

Neljän kilometrin jälkeen olimme toisena ja jokainen teki työtä parhaansa mukaan. 7,5 km:n kohdalla olimme jo siirtyneet kärkeen ja lisäsimme pökköä pesään. Johtoasemamme säilyi maaliin asti ja voitimme Virranviemät lopulta 36,7 sekunnilla. Tunnelma oli korkealla ja luottavaisin mielin jäimme odottelemaan seuraavan päivän naisten ja miesten kolmenkympin kisoja.

Lyhyiden matkojen sekajoukkueesta käytiin pitkiä keskusteluja. Kootaanko joukkueita kahdelle kilometrille ja kympille vai ei. Tekijöitä oli puolesta ja vastaan. Puntarissa oli se, että meillä oli Suomen paras sekajoukkue, jolle oli povattavissa varma mitali. Söisikö sekajoukkueessa soutaminen miesten ja naisten voimia niin, että se verottaisi jäljempänä olevia kisoja. Mitenkä paljon tämä vaikuttaisi? Mikä olisi järkevin ratkaisu? Valmennus ja soutajat keskustelivat kiivaasti ja joku päätös oli tehtävä, vaikka tiedettiin, että se ei miellyttäisi kaikkia. Niinpä päätettiin kisata kaikissa lähdöissä.

Porvoon matala rutakko ei ollut meidän kalustollemme paras mahdollinen - ei alkuunkaan. Sekajoukkue sinnitteli kuitenkin pronssille tiukassa kisassa. Maaliin tultiin Sulkavan ja Evijärven jälkeen. Kympin kisan voitti Evijärvi. Joutele hävisi 25 sekuntia saaden hopeaa. Miten hankalasti suorakölinen veneemme kääntyikään tiukoissa käännöksissä!

Lyhyiden matkojen kisaviikonlopun jälkeen alkoi kova polemiikki. Menettikö Jouteleen naisjoukkue pronssin 2 km:n kisassa sekarin takia? Olisivatko miehet voittaneet ilman sekarin kisaa? Kisaviikonlopulta oli kuitenkin kotiin tuomisina 2 joukkuehopeaa ja 1 joukkuepronssi- eipä taida Suomessa olla montaa soutuseuraa, joka ei olisi ko. tuomisiin tyytyväinen.

Sekajoukkueen soudussa on aivan oma erilainen tunnelmansa. Sellainen yhdessä tekemisen fiilinki, jonka soisi jokaisen kokevan aivan joka - ainoassa kisassa!

KIRKKOVENE SM 2KM, 1.9.2007 PORVOO

Sijoitus SEKAJOUKKUEET Aika

1 SU-41                          06:25,9
2 Evijärven Urheilijat    06:33,9
3 Joutele                         06:36,3
4 ANSO                            06:37,9
5 Nesteen Soutajat I     06:40,0
6 Mikkelin Soutajat        06:45,2
7 Nesteen Soutajat II    06:47,5
8 Koston Soutajat          06:54,2
9 Iitin Soutajat, Iitti          06:56,8

Sijoitus NAISET

1 SU-41                            06:53,3
2 Virranviemät                 06:55,9
3 ANSO                             07:01,7
4 Nesteen Soutajat         07:02,6
5 Joutele                           07:03,7
6 KUHI                              07:35,8 (sis. aikasakon 20 s)

Sijoitus MIEHET

1 SU-41                               06:24,5
2 Joutele                             06:26,2
3 Keravan Urheilijat          06:29,3
4 Savonlinnan Soutu         06:29,6
5 Valkealan Soutajat          06:30,0
6 Virranviemät                     06:30,5
7 Kalmarin Soutajat           06:32,5
8 Kivennavan Soutajat       06:37,1
9 KUHI                                   06:40,4
10 Nesteen Soutajat           06:45,3
11 Nesteen Soutajat-Airoihin Sekoajat 06:49,0
 

KIRKKOVENE SM 10KM, 2.9.2007 PORVOO

Sijoitus SEKAJOUKKUEET Aika

1 Evijärven Urheilijat                42:17,44
2 Joutele                                    42:43,50
3 Keravan Urheilijat                 43:12,19
4 Nesteen Soutajat I                43:26,49
5 Mikkelin Soutajat                   43:28,58
6 Iitin Soutajat                           44:24,92
7 Koston Soutajat                     44:31,14
8 RCS                                         44:43,93 Kilpailun ulkopuolella

Sijoitus NAISET

1 Virranviemät                     43:36,61
2 ANSO                                43:49,01
3 SU-41                               43:56,26
4 Nesteen Soutajat           45:32,20
5 Joutele                              45:38,67
6 KUHI                                  48:15,60

Sijoitus MIEHET

1 SU-41                              40:50,46
2 ANSO                               41:02,35
3 Savonlinnan Soutu        41:06,03
4 Virranviemät                   41:09,52
5 Valkealan Soutajat        41:13,99
6 KUHI                                 41:48,64
7 Kalmarin Soutajat          41:51,58
8 Kivennavan Soutajat      41:53,50
9 Joutele                              42:21,33
10 Nesteen Soutajat-Airoihin Sekoajat 43:04,17
11 Nesteen Soutajat          43:56,21
 

Sulkavan Suursoudut

 

Lauantai 7.7.2007, Vuorosoutu miehet yli 50 v.
Sija Vene Nimi Seura Soutukerta Väliaika Aika
1 337 Arto Purho Tuonelan Kuokka 8 2:54:19.8 5:41:08.6
    Veikko Purho Tuonelan Kuokka 8    
2 326 Hannu Kaukomaa Jamppa-Team 22 3:08:40.4 6:09:57.0
    Jarmo Tuominen Jamppa-Team 24    

 

Lauantai 7.7.2007, Vuorosoutu naiset
Sija Vene Nimi Seura Soutukerta Väliaika Aika
1 358 Pia Saarelainen Joutele 6 3:14:00.0 6:22:53.9
    Sini Salmela Joutele 5    

 

Perjantai 6.7.2007, Kirkkoveneet yösoutu

Sija Vene Joukkue Väliaika Aika
1 623 METSO PAPER SUVITUULI TURKU   3:58:42.1
2 696 VALKEALAN SOUTAJAT   3:58:55.7
3 588 JOUTELE 1   3:59:31.2

 

Lauantai 7.7.2007, Kirkkoveneet avoin
Sija Vene Joukkue Väliaika Aika
1 550 KUUSAMON SOUTAJAT 2:08:37.9 4:07:00.9
2 616 VOITON SOUTAJAT 2:11:37.5 4:11:57.5
3 545 KIVENNAVAN SOUTAJAT 2:11:35.7 4:14:54.8
4 591 SUUPOHJA 2:13:31.1 4:15:17.3
5 503 AIROTEAM 2:13:14.0 4:16:40.0
6 532 JOUTELE II 2:13:33.5

4:17:06.5

 

 

Lauantai 7.7.2007, Kirkkoveneet naiset SSM
Sija Vene Joukkue Väliaika Aika
1 648 VIRRANVIEMÄT, LEPPÄVIRTA 2:19:36.4 4:31:48.1
2 642 EVIJÄRVEN URHEILIJAT/NAISET 2:23:22.8 4:40:11.0
3 644 JOUTELE NAISET 2:26:23.4 4:46:15.9

 

Kirkkoveneiden SM-kilpailut 9-10.6.2007 Leppävirralla
Sekajoukkueet 15km

Sija nroSeuraAika                                                   
                                                                               
1. 6. JOUTELE HELSINKI  1:01.13,4 - 30.39,6
2. 4. VIRRANVIEMÄT LVIRTA 1:01.50,1 - 30.46,4
3. 7. NESTEEN SOUTAJAT PORVOO 1:02.50,0 - 31.10,2
4. 5. EVIJÄRVEN URHEILIJAT 1:02.57,4 - 31.29,3
5. 3. ANJALANKOSKEN SOUTAJAT 1:03.00,8 - 31.08,6
6. 1. MIKKELIN SOUTAJAT 1:03.25,8 - 31.30,9
7. 2. KERAVAN URHEILIJAT 1:03.43,0 - 31.32,0

 

Matikainen Sakari, Blom Juha, Leinonen Pentti,Luoto Timo, Hanski Petri, Haverinen Jukka,
Matikainen Marja, Rahikka Eeva, Hautala Maarit, Saarelainen Pia, Salmela Sini, Hämäläinen Jaana, Vähäkoski Pia, Varis Antti, Rantanen Ari

 

Kirkkoveneiden SM-kilpailut 9-10.6.2007 Leppävirralla
Miehet 30km

Sija nroSeuraAika                                                                                                                 
1. 2. SU-41 SULKAVA 1:59.14,8 - 29.43,1 - 59.35,3 - 1:29.40,1
2. 3. KUHIN SOUTAJAT KUOPIO 2:00.11,9 - 29.53,9 - 59.54,5 - 1:29.55,4
3. 1. JOUTELE HELSINKI 2:00.18,5 - 29.55,1 - 59.57,2 - 1:30.07,8
4. 5. KUUSAMON SOUTAJAT 2:00.35,6 - 29.59,4 - 1:00.09,3 - 1:30.24,3
5. 7. VALKEALAN SOUTAJAT 2:02.53,4 - 30.40,1  - 1:01.18,0 - 1:32.03,9
6. 6. KALMARIN SOUTAJAT TRE 2:03.15,2 - 30.23,4 - 1:01.04,8 - 1:32.14,5
7. 4. SAVONLINNAN SOUTU 2:03.45,2 - 30.40,0 - 1:01.04,8 - 1:32.35,6
8. 8. KIVENNAPA JUANKOSKI 2:06.22,1 - 30.34,7 - 1:01.27,9 - 1:33.20,3

 

Blom Juha, Hanski Petri, Haverinen Jukka, Keskikukko Marko, Koskela Vesa, Kuittinen Kimmo, Lampilahti Kari, Leinonen Pentti, Matikainen Sakari, Metsä Antti, Myller Raimo, Nurmilaukas Ville, Satama Pentti, Varis Antti, Luoto Timo

 

Kirkkoveneiden SM-kilpailut 9-10.6.2007 Leppävirralla
Naiset 30km

Sija nroSeuraAika
1. 14. VIRRANVIEMÄT LVIRTA 2:12.36,8 - 33.32,5 - 1:06.38,0 - 1:39.47,2
2. 15. JOUTELE HELSINKI 2:13.56,8 - 33.30,8 - 1:06.50,5 - 1:40.12,3
3. 13. SU-41 SULKAVA 2:14.47,8 - 33.43,3 - 1:07.02,5 - 1:40.12,3
4. 11. ANJALANKOSKEN SOUTAJAT 2:16.34,7  - 34.02,8 - 1:08.02,1 - 1:42.28,4
5. 12. NESTEEN SOUTAJAT PORVOO 2:22.00,1 - 34.48,5 - 1:10.08,7 - 1:46.03,2

 

 

Ahti Arja, Hautala Maarit, Hämäläinen Jaana, Junna Marita, Santtila Ritva, Espo Susanna, Lankila Tanja, Matikainen Marja, Rahikka Eeva, Kasi Satu, Saarelainen Pia, Salmela Sini, Johansson Niina, Valpio Riitta, Rantanen Ari

 

XI Tiltusoutu Iitissä 27.5.2007

Soutukauden 2007 kilpailukauden avaus sekä mies- että naisjoukkeilla soudettiin Iitissä lämpöisissä mutta kosteissa olosuhteissa.Kahdeksan mies ja kolme naisjoukkuetta asettui lähtölinjalle kevyen, mutta onneksi lämpöisen sateen valuessa niskaan.

Lähdön jälkeinen pitkä lähtösuora otettiin tosi tiukasti molempien Jouteleen joukkueiden voimin ja niinpä tultaessa ekaan käännökseen molemmat Jouteleen veneet olivat sarjoissaan piikkipaikalla, mistä oli hyvä hallita kisan tapahtumia.

Kääntöpaikalla (½-matka) oli Joutele n. veneenmitan edellä Voiton Soutajia.Käännöksen jälkeinen tehonlisäys tuotti mukavan tuloksen ja saimme venytettyä ja pidettyä eron ennen maalisuoran alkamista n. puolena minuuttina.

Naiset olivat sarjassaan ylivoimaisia sillä seuraavaksi tullut joukkue Anjalankosken Soutajat jäivät voittajista 2.32.

Tulokset miehet: 1. Joutele 1.16.20 2. Voiton Soutajat 1.16.50 3. Valkealan Soutajat 1.17.24 4. UPM-Kuusankoski 1.17.54 5. Iitin Soutajat 1.19.41 6. Keravan Urheilijat 1.19.47 7. Hämeenlinnan Latu 1.19.52 8. Kirkkonummen Soutajat 1.32.01 Tulokset naiset: 1. Joutele 1.23.57 2. Anjalankosken Soutajat 1.25.43 3. Iitin Soutajat 1.27.45