Tulokset 2008

Yleistä kaudesta 2008
 

Soutu- ja kuntoseura Jouteleen jäsenille liikunta on elämäntapa. Jäsenistömme kilpailee ja harrastaa liikuntaa hyvin monipuolisesti, osa MM tasolla asti. Toisille soutu on päälaji, toisille taas kesäkauden harjoittelua täydentävä laji, tai osa terveysliikuntaa. Sielulla ja sydämellä tehdään kuitenkin kaikki yhdessä työtä soudun eteen. Jäsentemme erilaisuus on rikkaus, joka tekee soutuseurastamme vahvan ja toimivan. Tarvitsemme jokaista; kynämiestä, markkinoijaa, nikkaroijaa, kokemusta ja uutta tuoreutta, maskottia ja sovittelijaa. Jokainen tuo joukkueelle oman panoksensa ja siitä syntyy se maankuulu Joutele – henki !

 

Kaluston uusiminen

Kalustoryhmämme on vailla vertaa. Vuosi 2008 alkoi uuden veneen tilaamisella. Veneenveistäjä Heikki Joskitt teki meille kilpaveneen. Se tuli pintakäsiteltynä ja penkkien ja jalkatukien tukirakenteet valmiina, mutta kalustoryhmämme asensi itse penkit, jalkatuet, äänentoistolaitteet, mittariston, airojen kiinnitykset ja vesipumpun.

Kalustoryhmä hioi ja lakkasi kaikki veneet talven aikana. Lisäksi vahvistettiin Joutele 07 tahtipaikan ja keulapaikan heppoiset jalkatuet. Joutele 97 sai uusia kiskoja ja jalkatukia.

Kuitenkin suuri kiitos siitä, että saimme uuden veneen varusteltua kilpakuntoon, kuuluu tukijoillemme ja mainostajillemme. Ilman heitä, ei kilpailukautemme olisi mitenkään onnistunut! Tukijoiden logot kilpaveneen kyljessä ovat liitäneet vauhdikkaasti koko kesän kilpailukauden ja siivittäneet hienoja kilpailusuorituksiamme. Kesä oli taas kiireinen, kaikkiaan 19 kisalähtöä!

 

Kasvua niin henkisesti kuin lukumääräisestikin

Vuosi 2008 oli Soutuja Kuntoseura Jouteleelle monessa mielessä kasvun, uudistumisen ja kehittymisen aikaa. Joukkueemme kasvoivat kauden aikana valtavasti henkisesti ja kantapään kautta opittiin, että kirvestä ei pidä heittää kaivoon ennen kuin savotta on ohi.

Muutama soudullisista voimahahmoista jäi kauden 2008 toiminnastamme sivuun. Kasvua ja uskoa tulevaisuuteen toivat uudet innokkaat soutajat. Emme olleet etukäteen osanneet varautua niin monen uuden soutajan tekniikkaopetukseen kesken kilpailukauden. Valmentajien vähäisyys nousi todelliseksi haasteeksi. Päätettiin korjata tilanne seuraavaksi kaudeksi ja alkaa kouluttaa lisää osaavia harjoitusten vetäjiä. Niinpä syksyllä 2008 aloitti viisi seuramme jäsentä Soutuliiton valmentajakoulutuksessa. Kotiin tultiin todistukset kädessä ja olympiamitalistien uusimmat neuvot ja ohjeet tuomisina. Uudet opitut asiat otettiin välittömästi käytäntöön ergoharjoittelussa ja uudistetussa  harjoitusohjelmassa.

 

Miesten kausi 2008

Vesillä Vartiokylässä

Ensimmäiset harjoitukset vesillä Vartiokylässä kertoivat miksi. Voi sitä tunnetta,kun pääsi vetämään ensimmäiset airon vedot meren pintaan. MAHTAVAA! Harjoitukset lähtivät pyörimään kohtalaisesti, aluksi sekaveneillä. Kun rantaan saatiin houkuteltua muutama uusikin soutaja, päästiin harjoittelua suorittamaan kohtalaisissa olosuhteissa.

Rannassa keskusteluissa alkoi pyöriä myös uusi vene se legendaarinen Joskitt, jolla Sulkava oli dominoinut kisoja vuosia. Vene, jolla otettiin Jouteleen viimeisin Suomen mestaruus Sulkavalla vuonna 2005, käytännössä vain istumalla veneeseen ja lähtemällä liikenteeseen! Ehkä tästä sittenkin tulisi jotakin ...

Ensimmäiseen kisaan Iittiin lähdettiin kuitenkin vanhalla ja luotettavalla Joutele 97: lla. Ryhmässä oli monta uutta seuratulokasta ja kun perämiestäkin haettiin lähes lähtöä edeltävään päivään saakka, oli mahdollinen tulos täysi arvoitus. Kisa meni kokonaisuutena hyvin ja pystyimme haastamaan monia edellisten vuosien kansallisten kisojen kilpakumppaneita kohtalaisesti.

Uusi vene

Sitten se saapui rantaan – uusi vene Joskitt. Ensimmäiset vedot olivat kiehtovia...penkki hyvä, airo toimii, liukuu...hyvä! Lähdettiin miettimään jo Kuopion 30 kilometrin SM-kisoja ja mahdollista osallistumista, mutta naistenkin tilanteen osoittaessa vajaata venettä ko. kisaa ajatellen, päätettiin pelkkään sekasarjaan osallistumisesta.

Sekasarjassa saavutettu upea SM-hopea osoitti uuden veneen potentiaalin. Samana päivänä myös toinen sekajoukkue teki Kaarinassa kelpo tuloksen. Ja katsos...rantaan alkoi ilmestyä entistä enemmän myös kokeneemman kaartimme soutajia. Ja usko mahdollisesta menestymisestä Sulkavalla alkoi nousta ja harjoittelussa alkoi olla jo todellista menestymisen nälkää. Miesten resurssit olivat kuitenkin vielä vajaat kahden veneen saamiseksi liikenteeseen ja hätiin kutsuttiin muutamia vahvistuksia.

Lohjan soudut

Lohjan järvipäivillä olikin jo aidosti jännittynyt tunnelma. Edellisenä kesänä Sulkavalla katkeraa kalkkia ykkösjoukkueelle syöttäneet Suvituuli ja edelleen vahvistunut Valkeala olivat samalla viivalla kahden Jouteleen miesjoukkueen kanssa.

Jouteleen toinen miesjoukkue saatiin kokoon Keravan Urheilijoiden Soutujaoston avustuksella. Haastajan peesaustaktiikalla ja perämiehen loistavien oivallusten saattelemana ykkösjoukkue pesi Suvituulen yhdellä (1) sekunnilla loppusuoralla, eikä kisaa dominoinut Valkealakaan päässyt yksittäisiä sekunteja kauemmaksi....

Sulkava, Suursoudut 11.7.2008

Jokaisen kirkkovenesoutajan päätapahtuma on Sulkavan 60 km. Kaksi Jouteleen miesjoukkuetta liikenteessä. Veneet jakautuneet pitkäksi letkaksi, joka harvenee ja pitenee matkan jatkuessa. Jouteleen ykkösjoukkueen veneessä on jännittynyt tunnelma. Kohteena Valkeala. Välissä muutama vene, jotka poimitaan nopeilla ohituksilla, kun ne alkavat jäädä liikaa kärjestä. Valkeala puhkoo tuulta kärjessä. Loistavaa, loistavaa...Perämies Rantanen tietää mitä tekee....Maaliin enää vajaat kuusi kilometriä. Tässä se viime kesänä tapahtui Suvituuli ja Valkeala poimivat meidät kuin kypsän marjan. Ehkä tänä vuonna on toisin.

Rantanen antaa käskyn nyt lähtee! Suvituuli on hetkessä vieressä ja jää joka vedolla UPEA FIILIS! Valkealan vene lähestyy joka vedolla on rinnalla....hätääntyneitä katseita Valkealan veneestä. Edelleen käskytystä Rantaselta vilkaisu sykemittariin, syke nousee. Hyvä, kone toimii. Valkeala alkaa olla jo samalla tasolla ja jää. MIKÄ FIILIS! Pieni vihlaisu pohkeessa, mitä....veto...jumalaton kipu oikeaan pohkeeseen ja pohje kääntyy ympäri. Voi S.....Jalka irti ja suoraksi. Takaisin peesiin Valkealan taakse. "Olisi aika saada luut ojennukseen Kuittinen" Niinpä p.....ele. Loppusuora. Suvituuli jää, on poissa voittotaistelusta! Valkeala lähellä, mutta niin kaukana. Yleisön huuto kuuluu jo sillalta. Kaikki ulos, mutta varo pohjetta...että pitikin sattua, näin upean soudun jälkeen. Mennään, mennään....Valkeala lähellä siltaa, ei niistä enää pääse millään ohi....voihan ... Valkeala maalissa, veto, veto, veto ja maalissa. Yleisö huutaa...lähes täydellinen tunnelma. Siis lähes eroa seitsemän sekuntia (7). Hitto, jos tuota ei olisi käynyt, niin...Vene ylös, onnitteluja satelee, mutta ei ihan uppoa. Hieman pettynyt olo!

Kakkosjoukkue saapuu maaliin. Iloisia ilmeitä ensi kertaa Jouteleessa soutaneiden kasvoilla ennätys parani huomattavasti...no kiitos se on tuokin. Nyt saunaan ja nauttimaan tunnelmasta....

Loppukausi

Loppukaudesta moni Sulkavan ajaksi remmiin palannut siirtyi reserviin ja Sulkavan lyhyen matkan  SM-kisoihin lähdettiin ryhmällä, joka koostui monista SM-tasolla ensi kertaa soutaneista. Menestys ei ollut suurta, mutta positiivista oli huomata seurojen määrän huomattava lisääntyminen SM-tasolla, joka luo aivan uutta jännitettä tulevan kesän kisoihin. Lisäksi saimme kisakokemusta uusille soutajillemme, tulevaisuutemme kulmakiville!

Kulosaaren soudut

Kulosaaren soudussa miesten ryhmiä vahvisti pari seuramme entistä kärkisoutajaa ja kaksi joukkuetta saatiin hyvin liikkeelle. Tulokset olivat molempien joukkueiden osalta erinomaiset. Kesä 2009 on Jouteleen!

Kimmo Kuittinen

Joutelettaret kesällä 2008

Haasteita

Jouteleen naisjoukkue on toiminut kesästä 2002 lähtien. Joka vuosi olemme kiertäneet koko SM-kiertueen ja muutamat mieleisimmät kansalliset kisat. Soutajia ei ole koskaan ollut ylenmäärin eikä kisajoukkueseen osallistujia ole tarvinnut suuremmin karsia. Olemme onnistuneet viemään kisaohjelman läpi lähes minimimäärällä soutajia.

Huhtikuun alussa 2008 oli allekirjoittaneenkin myönnettävä, että alkavaa kesäkautta varten ei ollut kun kourallinen sitoutuneita naissoutajia. Oli mietittävä itsekin, nostaako kädet pystyyn luovuttamisen merkiksi vai yrittäisikö rakentaa aktiivista kisatoimintaa jossain muodossa. Mutta koska soutu menee tärkeysjärjestyksessä yli puutarhanhoidon, niin lopettaa ei voinut! Taktiikaksi jäi aloittaa soutukausi ja toivoa, että saataisiin taas joukkueen osaajat istutettua pikkuhiljaa veneeseen, mielummin kauniilla säällä. Lempeäksi tarkoitettu puhelinterrori alkoi tuottaa tulosta ja ajatus soutukesästä tuntua useammankin mielessä taas kokemisen arvoiselta. Nuppiluku ei kuitenkaan ollut edes teoriassa riittävä. Sitten laittoi Laura Salminen sähköpostia. Hän halusi lainata venettä ja soutuparia Lohjalle Kalevankierrokseen, soututaitoa ei oikein löytynyt, mutta kuntoa ja kokemusta monista kestävyyslajeista sitäkin enemmän. Vanha Vihtahousukin olisi ollut kateellinen tekemistäni kaupoista. Lupasin lainaksi vuoroveneen, jota en omistanut ja loistavan soutuparin, joka ei vielä asiasta tiennyt mitään. Kaikella on tietysti hintansa, Laura sitoutettiin naisjoukkueeseen yhdeksi kaudeksi. Lauran piti siis oppia soutamaan vuoro- ja kirkkovenettä ja nopeasti sittenkin! Niinpä Laura ja ensimmäistä kauttaan soutava Jenni joutuivat tehohöykytykseen, josta ei aina kyyneleitäkään puuttunut. Tytöt olivat kuitenkin oikeaa sorttia ja molemmat täyttivät paikkansa. Lisäksi Laura ja Sini soutivat Lohjalla aurinkoisessa säässä kakkossijan 50 km vuorosoudussa. Tyttöjen suolaiset ja hymyilevät kasvot maalissa kertoivat sen, että vaivasta oli saatu kunnon korvaus.

Kisakausi

Kauden ensimmäiset kisat Iitissä lähestyivät ja aika oli mennyt värväyspuuhissa. Joukkue ei vieläkään ollut täysilukuinen, joten otimme yhteyttä useisiin lähialueen soutuseuroihin yhteistyön toivossa. Apu löytyi Porvoosta, sillä myös Nesteen Soutajilla oli samoja ongelmia. Porvoon joukkueesta löytyi ylimäärin halukkaita, joten loput ohjattiin Iitin naisveneen vahvistukseksi!

Joskus asiat ovat pienestä kiinni. Uusi, hyvä vene ja 30 km:n kisat Kuopiossa muuttivat Jouteleen ilmapiirin aivan toiseksi. Kuopioon lähetettiin vain sekasarja, koska kilpailukykyistä joukkuetta ei ollut vielä saatavilla naisten ja miesten sarjoihin. Joukkueella ei todellakaan ollut ennakkosuosikin paineita matkaan lähtiessään. Perämiehenkin osallistuminen otti niin tiukoille, että piti turvautua erilliseen lentokuljetukseen. Ja aina vaan meni pahemmaksi. Kimmo sairastui kisaa edeltävänä yönä, eikä kyennyt soutamaan. Mutta onneksi oli Rahikan Matti! Matista kuoritui hetkessä aito joutelelainen, joka oli valmis panemaan itsensä likoon raskaalla 30 km:n matkalla. Markon sairastuminen kuitattiin enää vain tarjoamalla ibuja ja jäihän poika henkiin. Kisa siis käytiin täydellä miehityksellä ja rantautumisvaiheessa kyseltiin tuloksia, hopeaa! Mikä riemu siitä syntyi! Me siis pärjäämme tällä uudella veneellä, vaikka matkassa eivät olleetkaan kaikki kovimmat urhot ja keski-ikämmekin oli melkoinen.

Vielä Sulkavan kisajoukkueestakin puuttui yksi soutaja. Tilanne näytti jo mahdottomalta, kunnes noin viideskymmenes puhelu tuotti tuloksen ja saimme joukkoomme mieluisan vahvistuksen, Marika Laaksosen. Emme miehittäneet soutupenkkejä turhaan. Etukäteisarvioissamme luokittelimme kaikki vastustajamme vaarallisiksi ja pahimmaksi Leppävirran. Leppävirta ottikin piikkipaikan ja jo alkukilometreillä alkoi tehdä eroa muihin naisjoukkueisiin. Soudimme kakkossijalla ja aika nopeasti huomasimme, että Nesteen Soutajat eivät sittenkään pysty haastamaan meitä. Anjalankosken joukkue huolestutti enemmän, mutta pikkuhiljaa saimme eroa aikaiseksi. Meillä oli matkassa myös erikoiset ”suojelusenkelit” jotka sai väsyneimmänkin naisen ryhdistäytymään ja koko veneen vauhti parani. Kakkosena tulimme myös maaliin. SM-hopea tuntui kaikkien mielissä voitetulta alkukauden vaikeuksien jälkeen.

Tulimme vielä uudestaan Sulkavalle lyhyiden matkojen SM-kisoja varten. 2000 m:n kisa on ollut aina Joutelettarille vaikea, emmekä tälläkään kerralla saaneet dieseleitämme jyrähtämään. 10 km:n kisasta emme myöskään olleet ikinä saavuttaneet mitalisijoja. Saimme kuitenkin kisan loppupuolella veneemme jo hetkeksi hukattuun liukuun ja raivoisasti rutistaen nappasimme ensimmäisen SM-pronsimme tällä matkalla.

Kisakausi päättyi ja naisjoukkueen osalta myös huipentui Kulosaaren ympärisoutuun. Joutelettaret kykenivät voittamaan lyhyillä matkoilla jyränneen Anjalankosken joukkueen. Naiset uskalsivat lähteä kaasu pohjassa ja tekniikan paranemisen myötä voittaminen oli ensi kertaa tällä kaudella mahdollista.

Perämies

Veneessämme istui kesällä henkilö, jota ilman naisjoukkueen harjoittelu ja mukava menestys olisi ollut varmasti mahdotonta. Hän on Jukka Korpio, syntymälahjoiltaan loistava pelimies ja nykyään jo perämieskin. Jostain meille tuntemattomasta syystä saamme nauttia hänen erinomaisista henkilöjohtamistaidoistaan. Jukan aikataulu saisi heikkohermoisemman sekoamaan päivässä, mutta siitä huolimatta hän ehti hypätä kyytiin ennen veneen irtoamista laiturista. Jukka on kahdessa kesässä kehittynyt paljon perämiehenä ja valmentajana ja niin halutessaan pystyy luotsaamaan itseään ja joukkuettaan jatkossa kohti vielä parempaa osaamista.

Tekniikkalaji

Puuvenesoudun taso on noussut selvästi viime vuosina. Tuloksiin vaikuttavat yksittäisen soutajien kunto sekä mm. kalusto. Se ei kuitenkaan riitä, vaan onnistumiseen tarvitaan koko joukkueen hyvää teknistä osaamista ja kivenkovaa halua voittaa. Keskinkertaisenkin soututekniikan oppiminen vie useimmilta enemmän kuin yhden kauden. Jos joukkueen kokoamiseen menee valtavasti energiaa ja aikaa yli puolet kisakaudesta ja sen lisäksi harjoitukset joudutaan useimmiten tekemään vajaalla miehistöllä, niin on ymmärrettävää, että iso osa oppimismahdollisuuksista on käyttämättä. Meillä on joukkueena saavuttamatta ylimmät taitotasot. Näin ollen ikä ja voima eivät ole joukkueen rajoittavat tekijät ja meillä on mahdollisuus vielä parempiin suorituksiin.

Terveisin Marita Junna

 

Jouteleen kilpailukausi 2008

Sulkava SM 10 km,24.8.2008, sekasarja

1. SU-41 39.07.4 (19.38)
2. Evijärven Urheilijat 39.26.3 (19.49)
3. KuHi 39.32.9 (19.50)
4. AnSo 39.36.6 (19.54)
5. Leppävirta 40.13.2 (20.07)
6. Joutele 40.38.3 (20.14)
7. Nesteen Soutajat 41.04.4 (20.41)
8. Koston Soutajat 41.08.0 (20.40)
9. RCS 42.46.9 (21.24)

Sulkava SM 10 km, 24.8.2008, miehet

1. SU-41 37.58.6 (19.07)
2. AnSo 38.05.8 (19.07)
3. Valkeala 38.11.4 (19.12)
4. Savonlinna 38.19.4 (19.23)
5. KuHi 38.19.8 (19.14)
6. Joutele 38.50.5 (19.34)
7. Kerava 39.03.9 (19.36)
8. Kivennapa 39.17.4 (19.39)
9. Kalmari 39.36.2 (19.24)
10. Virtain Urheilijat 40.05.7 (20.07)
11. Mikkeli 40.06.9 (20.12)

Sulkava SM 10 km, 24.8.2008, naiset

1.Anso 40.38.1 (20.22)
2.Leppävirta 41.11.5 (20.41)
3.Joutele 41.55.1 (21.07)
4.SU-41 42.33.6 (21.17)
5.Mikkeli 43.36.3 (21.51)
6.Kerava 43.55.3 (22.15)

Sulkava SM 2000m,23.8.2008, sekasarja

1. AnSo 7.31.1
2. SU-41 7.32.4
3. Evijärven Urheilijat 7.34.2
4. Kuhin Soutajat 7.42.5
5. Joutele 7.47.7
6. Leppävirta 7.50.2
7. Nesteen Soutajat 7.50.9
8. Koston Soutajat 7.57.6

Sulkava SM 2000m, 23.8.2008, miehet

1. SU-41 7.12.1
2. Valkeala 7.16.0
3. Savonlinna 7.17.8
4. Kalmari 7.23.3
5. Keravan Urheilijat 7.23.9
6. AnSo 7.24.2
7. Kuhin Soutajat 7.25.3
8. Joutele 7.27.6
9. Kivennapa 7.33.3
10. Virtain Urheilijat 7.37.4
11. Mikkeli 7.40.4

Sulkava SM 2000m, 23.8.2008,naiset

1. AnSo 7.44.5
2. Leppävirta 7.45.2
3. SU-41 7.50.1
4. Joutele 7.58.0
5. Mikkeli 8.03.7

Sulkava Vuorosoutu 12.7.2008

Miehet 50v
...
6. Jarmo Tuominen - Hannu Kaukomaa, Joutele / Jamppa Team  6.07.46

 

Sulkava SM 60 km, 12.7.1008, naiset

1. ViVi 2:24:00.5 4:18:14.9
2. Joutele 2:26:52.4 4:25:56.1
3. ANSO 2:29:05.0 4:27:44.8
4. EVIJÄRVI 2:32:08.4 4:34:32.8
5. NESTE 2:39:55.0 4:47:20.3

Sulkava 60 km , 11.7.2008 pe yölähtö, miehet

1. VALKEALAN SOUTAJAT 3:59:32.4
2. JOUTELE I 3:59:39.1
3. METSO PAPER SUVITUULI 4:00:38.5
4. EVIJÄRVEN URH. 4:02:58.9
5. UPM-KUUSANKOSKI 4:03:53.1
6. RAUTA-KOURAT 4:03:59.3
7. SOUTUTEAM PERTUNMAA 4:04:30.6
23. JOUTELE II 4:26.04,3

Suurlohjan soudut, 27.6-28.6.2008

Kirkkoveneet avoin 25 km

1. Valkealan Soutajat 1.37.39
2. Joutele I 1.37.45
3. Metso Paper Suvituuli, Turku 1.37.46
4. Rauta-Kourat, Porvoo 1.38.03
5. Keravan Urheilijat 1.40.42
6. Airoihin Sekoajat, Porvoo 1.41.04
7. Nesteen Soutajat, Porvoo 1.46.36
8. Joutele II 1.47.52
9. Lohjan Seudun Soutajat 1.49.13

Kirkkoveneet naiset 25 km

1. Joutele 1.48.04

Naiset yleinen vuorosoutu 50 km

1. Nina Heiskanen, Sari Puumala 5.00.50
2. Laura Salminen, Sini Salmela 5.02.45
3. Pirkko Pennala, Kati Juuti 5.09.43

Kaarina Soutu, 7.6.2008, Kirkkovene avoin

1.Suvituuli, miehet 1:50:01
2.Hämeeenlinnan latu ,miehet 1:51:18
3.Boorikset,miehet 2:01:51
4.Joutele ,sekajoukue 2:02:21
5.Nokia Soutu Team 2:08:10
6.Kaarinan Urheilijat 2:08:58
7.Neste oil,Naantalin jalostamo 2:11:50
8.KK-soutajat 2:14:09
9.Salon Seudun Avantouimarit 2:20:16
10.Doorikset 2:25:02
11.Witraktorin Soutajat 2:53:32

Sekajoukkueet SM 30 km, 7.6.2008 Kuopio

1. 2.01.16 Evijärven Urheilijat
2. 2.02.35 Joutele, Helsinki
3. 2.03.35 KuHin Soutajat, Kuopio
4. 2.04.24 Keravan Urheilijat
5. 2.04.27 Virranviemät, Leppävirta
6. 2.05.40 Mikkelin Soutajat
7. 2.06.24 Nesteen Soutajat
8. 2.12.41 Koston Soutajat

SISÄSOUTU SM 10 000m, 26.4.2008 Imatra

Naiset avoin 50:

1. Eeva Rahikka 41.27.9

Kuntomessut 1000m, 1.3.2008 Helsinki

Naiset 30+:

3.Niina Johansson 3.57.6 ( 1.58.8)

Naiset 50+:

1. Eeva Rahikka 3.37.8 ( 1.48.9)
2. Riitta Valpio 3.46.3 (1.53.2)

Miehet 60+:

3. Raimo Myller 3.27.2 (1.43.6)

SISÄSOUTU: SM-2000m, 26.1.2008 Helsinki

Naiset avoin 50v:

1. Eeva Rahikka, 7.43.8 ( 1.56) SE

Joukkuekilpailu 1000m naiset:

4. Joutele (Satu Kaski, Ritva Santtila, Riitta Valpio, Piia Vähäkoski) 3.49.0
5. Joutele 2(Susanna Espo, Jaana Hämäläinen, Niina Johansson, Marita Junna 4.01.0