Tulokset 2004

Yleistä kaudesta 2004

Aikaisemmista vuosista tuttu vahva "Joutelelainen" esitys jatkui vuonna 2004. On helppoa sanoa olevansa Joutelelainen: kalusto on kunnossa, jäseniä on paljon, aktiivisuutta löytyy, … listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tästä kaikesta kuuluu KIITOS tietenkin kaikille Joutelelaisille.

Seuran organisaatio ja tehtävien hoito on hyvällä mallilla. Saimme esimerkiksi erittäin toimivat www.joutele.fi sivut aikaiseksi vuoden aikana. Näitä kannattaa kehua ja kertoa osoitteesta muillekin. Yllätys meille on ollut hyvä kävijämäärä sivuilla ja myös ulkolaisten kävijöiden yleistyminen. Tästä luonnollisena seurauksena sivut löytyvät myös englanninkielisinä.

Kauden 2004 menestys on vahvaa tasoa, aivan mestaruuksiin asti ei ylletty mutta mitalisijoille kuitenkin. Tämä vahvistaa aikaisempien vuosien viestiä; kilpailu kovenee. Jotta pystyisi mestaruuksiin, tulee kaikkien osa-alueiden loksahtaa kohdalleen. Tämän eteen olemme tehneet työtä ja tekeminen jatkuu kaudella 2005.

Kilparyhmän takana meillä on ollut Joutelelaiseen henkeen myös kuntotason porukka liikkellä useissa eri soututapahtumissa ympäri Suomea. Tässä tärkeänä viestinä on se että kaikki soutaa. Kun kerran kuulutaan soutuseuraan, kaikki halukkaat pääsevät lähtöviivalle kokeilemaan soudun ihanuutta. Kuntoporukan kirkkaimpana kruununa on Sulkavan 6. sija perjantain yölähdössä.

Joutelettarilla kausi 2004 oli kasvun aikaa. Aikaisemmilta vuosilta oli huippumenestystä ja nyt painopiste oli selvästi uusien Joutelettarien saamisessa rinkiin mukaan. Tässä tytöt ovat hyvällä tsemppaamisella onnistuneetkin. Jokaisen lukijan tulee muistaa että soutujoukkueessa on enemmän "pelaajia" kuin jalkapallojoukkueessa tämä jos mikä tekee hommasta haasteellisen ja samalla kiinnostavan.

Onnistuneiden kilpailujen läpivienti on aina iso voimannäyte miltä tahansa seuralta. Meillä tämä osuu Kulosaaren Ympärisoutujen järjestämiseen yhdessä Helsingin Soutuklubin kanssa. Tänäkin vuonna osanottajia oli yli 500 henkeä. Tähän suoritukseen tarvitaan jäsenien ja yhteistyökumppanien panosta.

2004 oli toinen kauteni Jouteleen johdossa ja mikäli mahdollista kauden johtaminen oli vielä helpompaa kuin se oli edellisellä kaudella. Tästä kuuluu luonnollisesti kiitos jäsenistölle joka on pystyvää ja motivoitunutta. Jatketaan samaa rataa kaudella 2005.

Helsinki 09.03.2005
Esa Lumme

Harjoitus- ja kilpailutoiminta 2004

Jouteleen miesten kevätharjoittelu alkoi sekavissa tunnelmissa. Asianmukainen harjoitusohjelma oli tosin laadittu, mutta Ari Rantasen pitäessä taukoa, vastuullista vetäjää/valmentajaa ei tahtonut löytyä. Rivit saatiin koottua toukokuun lopussa, mutta tärkeää harjoittelu- ja joukkueen rakentamisaikaa oli mennyt hukkaan. Vaikeuksista huolimatta toiminta saatiin organisoitua ja kilpailutoiminnan tavoitteetteeksi nostettiin menestys Sulkavan SM -pitkällä matkalla.

Kalustopuolella säpinää aiheutti uuden veneen hankinta kesken kauden. Sen käyttökuntoon saattaminen teetti runsaasti ylimääräistä työtä kalustovastaavilla. Vene osoittautui kuitenkin nopeaksi, millä oli piristävä vaikutus joukkueen motivaatioon ja kilpailutoimintaan.

Kauden aikana harjoittelimme kolme kertaa viikossa, ja varsinkin alkukaudesta harjoittelu oli ajoittain määrällisesti ja tehollisestikin erittäin kovaa. Palkintona tästä oli Sulkavan SM-soutujen pronssimitali seuran kaikkien aikojen kovimmalla tuloksella, 3:58,59. Kauden alun tilanne huomioon ottaen tulosta voi pitää aivan erinomaisena. Joukkueessa oli nälkää menestyä, mikä näkyi harjoittelussa, ja kun vielä kilpailupäivänä jokainen soutaja onnistui suorituksessaan, oli tulos hyvä.

Toinen merkittävä voimanponnistus oli osallistuminen SM-30 km kilpailuun Kuusamossa. Kilpailupaikka lienee kaukaisin seuran historiassa, ja matkan järjestäminen sekä kahden veneen kuljettaminen aiheuttivat runsaasti ylimääräisiä järjestelyjä. Matka onnistui kuitenkin hienosti ja mukana olleille se oli varmasti mieleenpainuva elämys vaikkei mitaleita tullutkaan.

Vaikka pääpaino kauden aikana olikin kilpailutoiminnassa ja siihen valmistautumisessa, kävi harjoituksissa aktiivisesti suuri joukko ihmisiä myös kuntoilumielessä. Kaikille halukkaille järjestyi kauden aikana mahdollisuus kuntoilun lisäksi myös kilpailemiseen eri tasoisissa kilpailuissa.

Ville Nurmilaukas

Jouteleen naisten kausi 2004

 

Naisten kolmannen kisakauden alussa yksi asia oli kunnossa. Meitä odotti rannassa oma vene. Onneksi harjoituksiin ilmestyi myös suurin osa edelliskauden naisista ja muutama uusi tulokas. Porukasta kuitenkin puuttuivat aikaisempien vuosien tahtiairot sekä valmentajamme Jani Karell. Tilanne ei karkottanut soutuintoisia naisia, vaan ennemminkin antoi joukkueelle syyn ennennäkemätömään sitoutumiseen harjoituksissa.

Kausi alkoi Sulkavalla 2 km SM- ja 8 km liigakisoilla. Lähdimme matkaan ensimmäistä kertaa ilman miesjoukkuetta. Tapahtuma sujui kuten koko alkukausi; satoi kaatamalla. Melkein kaikki muut soutivat lujempaa, mutta meillä oli kivaa ja järjestelymme, mm. muonitus, toimivat loistavasti.

SM-10 km:n kisassa jo tiesimme, että meno naisten kirkkovenesoudussa on muuttunut. Mikkelin Soutajat eivät enää taistelleetkaan välttämättä voitosta, Iitin ja Koston soutajat olivat talven harjoittelun tuloksena nostaneet naissoudun tasoa monta pykälää. Heli peräsimen kahvassa yritimme panna paremmaksi. Kisapäivänä sää oli ennustusten vastaisesti upea. Peilityynessä säässä voittajaksi nousi Virranviemät.

Joroisten kisan jälkeen otettiin yhteyttä Janiin. Seuraavalla viikolla Joutelettaret alkoivat tosissaan opetella soutamaan yhdessä tähtäimenä Sulkavan SM-60 km. Jani keskittyi täysillä tekniikkaopetukseen ja vauhti alkoi parantua. Saimme hänet myös perämieheksemme Sulkavalle ja tuloksena oli reittiennätyksemme 4.25.04 ja sijoituksena 5. tila. Kisa oli kovatasoisin ja tasaisin, mitä Sulkavalla naissoudussa on nähty. Saatoimme sijoituksesta huolimatta olla ylpeitä siitä, että pysyimme hyvin mukana menossa.

Jäljellä oli SM-lähdöistä enää keskimatka Kuusamossa, johon osallistuminen vaati pitkän kisamatkan takia kovaa rypistystä koko seuralta. Veneetkin mahtuivat trailerille, kun vähän tuupattiin. Koko komeuden veti alkuepäröinnin jälkeen perille turvallisesti Rami apunaan Juha. Joukkueemme tahtiin palasi vuoden paras naisvenekunta: Pia ja Kati. Kaikki mahdollinen oli siis tehty ja kisassa ensimmäisen kierroksen väliaika sai meidät syttymään. Ehkä taistelemme mitalista? Pelkkä voitonnälkä ei kuitenkaan enää kovassa kisassa riitä. Kilpasiskojen voimat riittivät paremmin, meillä tuloksena tuttu 5. sija. 

Kesän parhaat tulokset jäivät pienempien kisojen varaan. Muistorikkaimmat hetket koimme omissa Kaisaniemen kisoissa... Mukaan veneeseen oli koottu kaikki ”vanhat pierut” ja hävisimme vain Leppävirran-Joroisten yhdistelmäjoukkueelle. Eli tänäkin kautena kävi hyvin; opimme soutamaan ennen veneiden talviteloille nostamista. Keväällä 2005 meitä odottavat taas samantapaiset haasteet. Laitetaan vene kulkemaan yhtä iloisissa merkeissä ja kokemuksesta oppineena jo ehkä alkukaudesta!

Kiitos kaikille soutajille hyvästä hengestä ja sitoutumisesta sekä Janille korvaamattomista opeista! Emme myöskään tulisi toimeen ilman kalustoryhmän ja Jouteleen aktiivisten miesten apua.

Joutelettarien puolesta,
Marita Junna

Yhteishenki Joutelehenki
Vasemmalta oikealle: Sini, Ride, Riitta, Jaana, Tanja, Kati, Pia, Jani, Ulla, Marja, Arja, Sirpa, Teija, Sanna, Marita

Sulkavan suursoudut 60km
9.7.2004 Kirkkoveneet

Perjantai yösoutu
1. Kivennavan soutajat                                4.11.42
...
6. Joutele II / Pääkaupunkiseudun taksit 4.21.55
Seppo Ahola
Kaj Aura
Erkki Iivonen
Risto Jaakkola
Petri Kivinen
Jukka Korpio
Aki Koskela
Esa Lumme
Tapani Markus
Antti Metsä
Raimo Myller
Jukka Peltola
Ari Rantanen
Kari Remes
Arto Sundström

10.7.2004 Vuorosoutu

Miehet yli 50v
1. Erkki Ojala - Juhani Onnela, Hyvinkää                5.56.27
2. Asko Pellinen - Heikki Pellinen, Pellisen Saha 5.57.23
3. Jarmo Tuominen - Hannu Kaukomaa, Joutele 5.57.49

10.7.2004 Yksinsoutu

Miehet yli 50v
...
3. Matti Koivu, Joutele        6.07.28

11.7.2004 Kirkkovenesoutu
SM 60km

Miehet
1. Kahvakopla                3.51.20
2. Kuusamon soutajat  3:52:01
3. Joutele                         3.58.59
Juhani Aalto
Juha Blom
Marko Blom
Petri Hanski
Petri Ikävalko
Erno Järvinen
Jouko Korhonen
Risto Koskela
Vesa Koskela
Kari Lampilahti
Pentti Leinonen
Timo Luoto
Sakari Matikainen
Ville Nurmilaukas
Kim Turkia

Naiset
1. Iitin Soutajat         4.19.33
...
5. Joutele                  4.25.04
Arja Ahti
Riitta Backman
Arja Heinänen
Tuula Hyttinen
Jaana Hämäläinen
Marita Junna
Jani Karell
Marja Liedes-Kauppila
Marja Matikainen
Jaana Mononen
Eeva Rahikka
Pia Saarelainen
Sini Salmela
Sirpa Talikka
Ulla Yrjölä