Tulokset 2006

Yleistä kaudesta 2006

Jouteleen menestyskulku on jatkunut yhtä vahvana kuin aiempinakin vuosina. Tämä kertoo asioiden olevan hyvin ja soutajien olevan motivoituneita. Ilman perusasioiden toimintaa ei enää kansallisista eikä varsinkaan SM-kisoista oteta mitalisijoja.

Kaikkien mieliin on syytä saattaa nämä neljä perusasiaa: jäsenistö, kalusto, valmennus ja harjoittelu. Kaikkien näiden osa-aluiden tulee olla kunnossa. Jäsenistön tulee tuntea kuuluvansa seuraan siis tuntea olevansa joutelelainen. Kaluston tulee olla moitteettomassa kunnossa ja sitä pitää pystyä parantamaan kauden aikana jatkuvasti. Valmennuksen merkitys on kiistaton; enää ei puskasta tulla ja voiteta kirkkovenekisoja. Harjoittelulla haetaan rajoja; rakennetaan elimistö sellaiseen kuntoon, että kisoissa voidaan rajat ylittää.

Joutelettaret olivat todellinen piristysruiske kaudella 2006. Kruununa motivoituneelle ryhmälle tuli kaikkien soutajien kunnioittama Sulkavan voitto. Myös sekajoukkue osoitti olevansa maamme valioita ja nappasi himotun kultamitalin 10 kilometrillä. Kauden aikana tuli myös henkilökohtaisilla matkoilla loistosuorituksia.

Joutele on näkyvimmin kisannut joukkue kaudella 2006. Yhteensä 23 kilpailustarttia on lukema joka on kova ylitettäväksi. Tällä näkyvyydellä -ympäri Suomea- uskon, että myös yhteistyökumppanimme ovat saaneet rahoilleen vastinetta.

Suuri kiitos kaikille Jouteletta tukeneille yhteistyökumppaneille! Uskon että pystymme vastaavaan näkyvyyteen myös kaudella 2007. 

Soututerveisin Joutele ry
Esa Lumme

Harjoitus- ja kilpailutoiminta 2006

Toiminnaltaan kausi 2006 oli yhtä aktiivinen kuin edellinen kausi. Sisäsoudun harjoituksissa kävi aikaisempaa enemmän soutajia ja sisäsoudun SM-kilpailuissa seuran soutajat menestyivät edelliskautta

paremmin. Naiset ja miehet harjoittelivat saman ohjelmarungon mukaan ja muutama harjoitus vesillä sekä yksi kirkkovenekisa soudettiin sekajoukkueella.

Peruskuntokaudella soutajilla oli edellisvuosien tapaan torstaisin ja lauantaisin sisäsoutuharjoitukset Soutustadionilla. Talvella hiihdettiin sunnuntaisin pitkät PK-lenkit. Harjoittelusta peruskuntokaudella vastasiKim Turkia. Jokaisella oli mahdollisuus harjoitella päivittäin valmiin harjoitusohjelman mukaan.

Lajiharjoituskausi sisälsi neljä yhteisharjoitusta viikossa; kolme harjoitusta vesillä ja ergoharjoitus. Lajiharjoitus- ja kilpailukauden ohjelmasta vastasi Sakari Matikainen ja Ari Rantanen.

Kilpailukauden aikana seuramme osallistui yhteensä 23 kirkkovenekilpailuun, joista SM-lähtöjä oli 10. Näistä soutuliigan kisoja oli 8 kilpailua. Seuramme oli taas aktiivisin – eniten osallistumisia Suomessa - kirkkovenekisaaja menneellä kaudella.

Jouteleen naiset menestyivät kaudella paremmin kuin miehet. Naiset soutivat 9.7. pitkän matkan SM:n Sulkavalla, miesjoukkueelle ei tullut kuin himmeämpiä mitaleita. Seuramme sekajoukkue voitti 6.8. SM-10 km, lyhyillä matkoilla joukkueemme eivät menestyneet. Seuramme miehet ja naiset tulivat toiseksi kirkkoveneliigassa. SM-kirkkovenekilpailuista soudimme kuusi mitalia, mestaruuksia niistä oli kaksi.

Kauden aikana yhä useammat harjoittelivat myös pienvenesoutua. Seuran ainoan pienvenemitalin souti Pentti Leinonen 12.8. 2000 m kisassa.

Jotta aktiivinen kilpailutoiminta olisi mahdollista tarvitaan toimintaan motivoitunut hallitus, työtä tekevä kalustoryhmä, valmennustiimi ja ennen kaikkea aktiivinen ja hyvähenkinen seuran jäsenistö.

Eli tästä on hyvä jatkaa kaudelle 2007.

Ari Rantanen

Jouteleen naisten kausi 2006

Vuosi 2006 käynnistyi kilpailumielessä 29.1.2006 käydyllä 2000 m sisäsoutukilpailulla ja 1000 m joukkuekisalla. Piia Saarelainen souti hopealle sarjassa 30-39 kevyt. Eeva Rahikka teki uuden SE:n sarjassa naiset 50-59, aika 7.47.5. Tonnin joukkuekisassa soudimme neljänsiksi. Joukkueessa soutivat Tanja Lankila, Piia Saarelainen, Sini Salmela ja Riitta Valpio.

Tästä oli hyvä jatkaa. Kuntomessuilla 4.3.2006 menestyksemme jatkui 1000m kisassa. Piia Saarelainen ja Eeva Rahikka hoitivat voitot kotiin. Eeva uudella SE ajalla 3.39.6.

Vielä oli 10km:n sisäsoutukilpailu jäljellä. Imatralta tuotiin tuomisina 1 kultamitali Saarelaisen Piian kaulassa ja 2 hopeaa tuojina Arja Ahti ja Eeva Rahikka.

Ulkokautta varten harjoittelimme osittain Kimin ohjelmaa noudattaen; sisäsoutua, palauttavia lenkkejä ja kestävyys- ja voimaharjoittelua vaihtelevilla rasitustasoilla. Joukkueeseemme liittyi uusia jäseniä. Osalla oli kilpailutausta, osa oli kuntoilijoita. Kaikilla kuitenkin halu yrittää. Niille, jotka ovat olleet seuran toiminnassa mukana pitkään, harjoitteluohjelma aukesi helposti. Uusille sen noudattaminen oli vähän hankalaa jo yksinomaan oudon terminologian ja sykemittarin puuttumisen vuoksi. Jokainen kuitenkin harjoitteli ja joukkueen yhteishenki oli hyvä.

Vesille mentiin heti jäiden lähdettyä ja olimme tosi onnellisia, kun Korpion Jukka ja Rantasen Ari alkoivat luotsailla meitä. Huoltoryhmä oli taas kunnostanut veneemme erinomaiseen kuntoon ja intoa löytyi koko porukalla. Harjoituksiin sitouduttiin kiitettävästi. Nöyrästi tehtiin töitä yhteisen sävelen löytymiseksi ja yhtäkkiä vene alkoi liukua. Tiltun soutu oli ensimmäinen kisamme ja soudimme kuin hurmiossa Arin pitäessä perää. Iitti ei päässytkään täysin omille teilleen. Hävisimme vielä 33 sekuntia, mutta Kotivuoren Eskon pää Iitin peräsimessä kieppui tosi huolestuneena.

Porvoosta kolmeltakympiltä tultiin kotiin hopeamitali kaulassa. Tappio Iitille oli enää 20 sekuntia. Aloimme jo vähän uskoa itseemme. Sulkava läheni ja tajusimme yhtäkkiä, että olimme ilman perämiestä. Pitkän etsimisen jälkeen saimme apuun Iitin entisen perämiehen Reino Santalan. Lohjalla soudimme hänen luotsaamanaan yhden koekisan ja sitten lähdimme kohti kauden päätavoitettamme Sulkavaa, mielessämme Arin opetukset soututekniikasta. Järkevän soudun jälkeen tulimme voittajana maaliin ja ensimmäinen Sulkavan voittomme maistui tosi makealta. Aikamme oli 4.23.50 ja nyt Iitti jäi reilut 7 minuuttia.

Lyhyet matkat( 2 km ja 10 km) soudettiin elokuussa Sulkavalla. Vedet olivat tosi matalalla ja oma veneemme ei noissa vesissä liukunut. Pettymys oli suuri. Olimme halunneet testata Sulkavan venettä ja jo ennen kisaa oli sovittu, että koska Sulkavalta ei saada sekajoukkuetta kympille, voimme kokeilla heidän venettään. Nyt saatiin liuku taas päälle ja sekajoukkue tuli voittajana maaliin. Emme olleetkaan niin huonoja kuin tuloslista oli antanut ymmärtää.

Kulosaari soudettiin perinteiseen tapaan ja voitto tuli kotiin.

Vene on aika pieni ja intiimi paikka. Joukkue on tosi lähekkäin koko kesäkauden ja koko mimmitiimi on täynnä toinen toistaan vahvempia persoonia. Olemme aika erilaisia ja sen on vahvuutemme. Loppukaudesta alkaa tiivis kanssakäyminen jo välillä pänniäkin. Silti on mukava muistaa, että me teimme upeita suorituksia - joukkueena.

Kiitokset onnistumisesta kuuluvat monille ja he kaikki ovat aidosti iloisia hyvästä menestyksestämme.

Ulkokausi päätettiin souturisteilyllä. Hetken levähdys ja uusi kausi aloitettiin entistä tarmokkaammin.

Joutelettarien puolesta Eeva Rahikka

 

 

Naiset Sulkavalla lähtöviivalla - eikä jännitä yhtään.
Voittajajoukkue korkeimmalla korokkeella.

Sulkavan Suursoudut
7.7.2006 Kirkkoveneet

Perjantai yösoutu
...
9. Joutele II  /  Taksi 100v       4.15.23

9.7.2006 SM 60km Kirkkoveneet

Miehet

1 505 KUUSAMON SOUTAJAT 4:01:26
2 503 JOUTELE I 4:05:28
3 504 KIVENNAVAN SOUTAJAT 4:07:15

 

Naiset

1 522 JOUTELE 4:23:50
2 521 IITIN SOUTAJAT/NAISET 4:31:11

 

Joutele II / Taksi 100v
Juhani Aalto
Seppo Ahola
Kaj Aura
Marko Hartonen
Risto Jaakkola
Matti Koivu
Aki Koskela
Harri Laitinen
Timo Luoto
Antti Metsä
Raimo Myller
Jukka Peltola
Ari Rantanen
Kari Remes
Aki Siren

Joutele I
Petri Hanski
Jukka Haverinen
Jussi Heikkinen
Marko Keskikukko
Jouko Korhonen
Vesa Koskela
Kimmo Kuittinen
Kari Lampilahti
Pentti Leinonen
Sakari Matikainen
Toni Närväinen
Ari Rantanen
Pentti Satama
Kim Turkia
Antti Varis

Joutele, Naiset
Arja Ahti
Maarit Hautala
Jaana Hämäläinen
Marita Junna
Satu Kaski
Teija Konttori
Raija Kärki
Tanja Lankila
Marja Matikainen
Eeva Rahikka
Tuula Rinkinen
Pia Saarelainen
Sini Salmela
Reino Santala
Riitta Valpio

Ensimmäisessä taulukossa ovat sisäsoutujen tulokset, toisessa taulukossa kirkkovenesoutujen tulokset ja alimmassa taulukoss pienvesoutujen tulokset.

JOUTELEEN MESTARUUSHIIHDOT 11.3.06 PALOHEINÄ

TULOKSET

Miehet yleinen, 30 km                                                  Aika

1. Jussi Heikkinen                                                                            1.31,01
2. Juha Blom                                                                                       1.33,48
3. Petri Ikävalko                                                                                 1.38,58
4. Pentti Leinonen                                                                            1.39,11
5. Jukka Haverinen                                                                          1.42,58
6. Ari Rantanen                                                                                1.43,19
7. Timo Seppänen           (u)                                                            1.47,11
8. Jouni Hakkarainen (u)                                                                1.47,31
9. Olli Sjö                                                                                            1.51,56
10. Antti Metsä                                                                                   kesk.
11. Jaakko Erkinheimo                                                                    kesk.                     

Miehet 50-v, 30 km

1. Sakari Matikainen                                                                      1.31,05
2. Seppo Ahola                                                                                 1.57,50

Miehet 60-v, 15 km

1. Keijo Löytty (u)                                                                                 59,06                       

Naiset, 15 km

1. Tuula Rinkinen                                                                               57,45
2. Taina Maavirta                                                                                 58,16
3. Arja Ahti                                                                                         1.11,11

Kuntosarja

Harri Laitinen
Kaj Aura
Pentti Vaittinen
Jouko Korhonen
Sirpa Talikkka

Toimitsijat/huoltajat

Erkki Iivonen
Kari Remes
Marja Matikainen
Marko Keskikukko