...
3. Joutele

Joutelettaret kausi 2002

Jouteleen naiset starttasivat soutukauteen 2002 Puumalan kirkkoveneliigakisassa 9.6. Tunnelma Koskenselällä oli jännittynyt - olihan naisjoukkueen ensimmäinen näytönpaikka. Riemulla ei ollutkaan rajoja, kun tuloksena oli kakkossija heti Sulkavan Urheilijoiden jälkeen.

Heti seuraavana viikonloppuna kisattiin SM 10 Anjalankoskella ja sinne lähdettiin suurin odotuksin. Kymijoki ei kuitenkaan virtaillut Jouteleen naisille suotuisasti. Joutelettarien oli tyytyminen viidenteen sijaan ja SM-mitalit jäivät vielä haaveeksi. Huumorimielessä tsempattiin harjoituksissa entistä kovemmin Vartionkylän vesillä soudellessa.

Lohjalle matkattiin odottavissa tunnelmissa ensimmäiseen pitkän matkan kilpailuun. Liikkuvalta penkiltä siirryttiin viiraamaan. Keli Lohjanjärvellä oli mitä parhain ja hyvissä tunnelmissa tulimme sijalle 7 - takana useampikin miesjoukkue.

Heinäkuun alun harjoitukset olivat helteisiä pääkisaa, Sulkavan Suursoutuja, odotellessa. Se olikin sitten Joutelettarien bravuuri. Luotu taktiikka onnistui 110 %:sti - kiitos Sakke ja Pete! Peränainen lauluineen valoi joukkueeseen vahvaa taistelutahtoa ja sijoitusta parannettiin vielä loppusuoralla. Sunnuntaina 14.7. astui 15 ikionnellista Jouteletarta hopeapallille - toinen sija kirkkoveneitten pitkällä SM-matkalla.

Loppukesän kisarumba alkoi elokuussa. Joutsassa SM 30 vedettiin apinaraivolla - tai ainakin tuntui niin. Rankka kisa tuotti viidennen sijan. Hämeenlinnassa 24.8. soutu kulki. Maaliin saavuttiin voittajana uudella reittiennätyksellä 45.55.

Viikko ennen Helsingin SM 2000 m treenattiin sinilevävesillä Soutustadionilla. Illat olivat suorastaan upeita, mutta itse kisapäivä oli sitten myrskyinen. Tiukan kisan jälkeen naisten kaulaan ripustettiin jälleen SM-mitalit, tällä kertaa pronssiset! Kaisaniemen omat kisat kruunasivat kauden lopun.

Jouteleen naisten ensimmäinen soutukausi osoittin, että Joutelettaret ovat iskussa. Turhaan emme tahkonneet ergometriä ja tarponeet sauvoinemme Petikon soita, puhumattakaan sadoista viiratuista ja soudetuista kilometreistä Helsingin vesillä. Jo ensimmäisellä kaudellaan 2002 Jouteleen naisia pidettiin "iskukykyisenä ja vaarallisena joukkueena" (Airo 3/2002).

Kiitos hyvin menneestä kaudesta kuuluu paitsi kaikille soutajille, erityisesti peränainen-Helille ja kapteeni-Mimmille. Kapteenin tehtävä täyden veneen kokoamisessa oli haastava, sairastumisten, työvuorojen ja työmatkojen sekoittaessa kuvioita. Kiitos myös Jani Karellille ja Ari Rantaselle, jotka jaksoivat hioa soututekniikkaamme. Kalustotiimi Risto Jaakkolan johdolla varmisti hyvin kulkevan veneen. Kaikki kannustavasti naisten mukaantuloon suhtautuneet Jouteleen miessoutajat ansaitsevat myös isot kiitokset!